DIY: Panama Hoedje

Deze DIY is heel makkelijk en kan haast niet mis gaan! De kracht zit hem dan ook in de eenvoud. Het idee van dit soort kleurrijke hoedjes heb ik opgedaan tijdens een vakantie in Tarifa, een artistiek ‘bohemian’ stadje in het meest zuidelijke puntje van Spanje. Ik vind het een perfect cadeautje voor verjaardagen in de lente en zomer of bijvoorbeeld Moederdag!

Wat heb je nodig?

  • Strooien Panama hoedje met zwarte band
  • Verf in een kleur naar keuze
  • Verfkwast

Wat moet je doen?

  • Kies een kleur verf die goed past bij jou of de persoon waarvoor je het hoedje maakt. Ik heb ook een hoedje voor mijn moeder gemaakt en had stiekem een truitje van haar meegenomen, zodat ik precies de juiste kleur kon mengen. (Ze houdt erg van groen en blauw, ik heb het dus niet van een vreemde… ūüėČ) Doe sowieso eerst even een klein testje op een onopvallend plekje van de hoed, want eenmaal opgedroogd kan de verfkleur soms wat anders uitvallen.
  • Sla de zwarte band van de hoed om naar boven, zo kan je met de verfkwast makkelijk hoog genoeg komen, zonder per ongeluk vlekken te maken. Bij mij bleef het goed dubbelgevouwen zitten, dus had ik lekker m’n handen vrij tijdens het verven. Zorg dat je ook goed tussen de strootjes gaat.
  • Ik wilde de binnenkant ook netjes afwerken, maar helaas was bij √©√©n van de hoedje het randje een beetje scheef gestikt, waardoor je na het verven een raar wit stukje bij mijn voorhoofd bleef zien. Uiteindelijk heb ik er toch maar een beetje verf op gedaan en viel het gelukkig niet meer op! De Panama hoedjes kwamen oorspronkelijk bij Flying Tiger (groen) en Primark (blauw) vandaan.
  • Om het nog specialer te maken, kun je ervoor kiezen een naam, persoonlijke boodschap of quote op het randje schrijven.
  • Als de hoed helemaal droog is, doe je de zwarte band weer terug op zijn plek. De verf die ik heb gebruikt zou na het drogen watervast moeten zijn, maar je kan er voor de zekerheid natuurlijk altijd nog een laagje acryl vernis overheen doen, en… Dan is hij af!

Dit is het eindresultaat! Je kunt er naar mijn mening alle kanten mee op en (afhankelijk van de rest van je outfit) gaan voor zowel een strakke, stijlvolle look, als de wat meer artistieke, bohemian uitstraling. Ik word er in ieder geval helemaal vrolijk van en mijn moeder was er ook blij mee! Gelukkig is het lekker weer, want ik krijg meteen zin om naar buiten te gaan…

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je deze DIY kunt maken!

Voor wie zou jij een hoedje willen maken? En in welke kleur?

Reageer onder deze post of ga naar contact en stuur me een mailtje. Ik ben benieuwd naar jullie eindresultaat!!!

“Maak van elke dag een sprookje!” – Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s