DIY: Ear Climber Oorbellen

Al heb ik mijn eerste ear climber oorbellen alweer jaren geleden gemaakt, ik draag ze nog steeds regelmatig. De DIY is heel makkelijk, dus het leek me leuk om jullie te laten hoe je zelf een paar kunt maken!

Wat heb je nodig?

  • Eindpinnen (metaaldraadjes met een plat stukje aan het einde, minimaal 5cm lang)
  • Kraaltjes
  • Rondbektang
  • Kniptang

Wat moet je doen?

  • Rijg bij twee eindpinnen een rijtje kraaltjes van ongeveer 2cm lang. Zorg ervoor dat je de oorbellen niet te zwaar maakt, anders zakken ze uit tijdens het dragen. De materialen die ik heb gebruikt zijn van Beadies.
  • Pak nu de rondbektang erbij en buig het lege stuk metaaldraad van de eindpinnen er strak omheen. Let wel op dat je het niet té strak doet, want dan kunnen de kraaltjes kapot barsten.
  • Knip, als dat nog niet het geval is, de lege stukjes metaaldraad net iets korter dan de kanten met kraaltjes. Mochten de uiteindjes hier nou te scherp van worden, kun je ze altijd even glad vijlen of er een druppel doorzichtige nagellak op doen.
  • Buig met de rondbektang de uiteindjes iets af van het geheel. Hierdoor blijven de oorbellen goed zitten, zonder dat het metaaldraad in de achterkant van je oor prikt.
  • Doe de oorbellen in en buig ze met de vorm van je oorschelp mee. Zo ‘klimmen’ ze als het ware langs je oor omhoog, vandaar ook de naam ‘ear climbers’… 😉 Druk ze goed aan en je bent klaar!

Het komt er steeds niet van, maar ooit zou ik een tweede gaatje willen laten schieten… Zo lijkt het in ieder geval tóch nog alsof ik al meerdere gaatjes hebt haha! Ik vind ze wel iets stoers hebben.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je deze DIY kunt maken!

Wat vind jij van ear climbers? Zou je ze zelf ook dragen?

Reageer onder deze post of ga naar contact en stuur me een mailtje. Ik ben benieuwd naar jullie eindresultaat!!!

“Maak van elke dag een sprookje!” – Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s